Houbový krém s nočkem ze zakysané smetany
Když už jsme u toho podzimu, který se nám kvapem přiblížil. Určitě nenajdeme lepší polévku na promrzlé tělo než je hutný houbový krém ze směsi hub, které jsme si nasbírali a usušili v době houbové sezóny. Doufám že vás tento recept zaujme. Váš T.

Ingredience (10 porcí)
- Brambory
očištěné - 625g
- Mléko
polotučné - 1500ml
- Cibule - 375g
- Sůl - 15g
- Pepř - 5g
- Smetana
zakysaná - 225ml
- Houby směs - 500g
- Olej - 1dcl
1
Očištěné uvařené brambory nakrájené na kostičky si uvaříme v neosolené vodě po dobu cca. 10min, když dobu varu přetáhnete určitě nic nezkazíte jelikož celou polévku poté rozmixujeme.
2
Na oleji si orestujeme najemno nakrájenou cibulku do zlatova. Poté přidáme houby a společně restujeme ještě cca. 5minut.
3
Přidáme uvařené brambory a vše zalijeme mlékem. Necháme společně provařit a poté rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme na jemno nasekanou petržel.
4
Servírujeme do misek či polévkových talířů a ozdobíme nočkem ze zakysané smetany.
Tip. Můžete si pár hub nechat bokem a orestovat je na trošce másla, které pak poklademe okolo nočku ze zakysané smetany.
