O mně
Jmenuji se Tonda a vítám vás na svém blogu o vaření, zážitcích a každodenních starostech ze života kuchaře. Doufám že vás můj blog zaujme natolik aby jste navštívili i můj instagaram a facebook. Blog je určen pro kuchaře ale taktéž i zapálené amatérské kuchaře. Všechny recepty a postupy jenž zde naleznete jsem osobně vyzkoušel ať už v profesionální kuchyni či doma. Takže vězte, že všechny budou fungovat.
Kde to vše začalo...
Má cesta kuchaře započala v 15 letech, kdy jsem se musel rozhodnout čím v životě budu. Ač by mě profesoři nejraději viděli na obchodní či stavební škole, já se rozhodl že si obleču kuchařský rondon. Nutno dodat bylo to z lenosti a nechutenství k učení. V té době jsem vůbec netušil a ani nechtěl toto povolání vykonávat celý život. Cesta to nebyla vůbec jednoduchá přes různé práce jako D2D prodejce, realitní makléř až po vlastní bistro a hospodu, které jsem bohužel neudržel. Nyní musím říct že jsem dospěl jak po životní ta i kuchařské stránce a hodlám se tomuto řemeslu věnovat na 1000% a proto dnes čtete i tento blog.
Čím jsem si prošel...
- SOU Opava, husova 6 p. o., obor kuchař
- Hotel rysy ***, Tatranská Štrba, SR, Kuchař
- Restaurace Kolkáreň, Stará Lubovňa. SR, Kuchař
- Tatree bar & restaurant, Velká Lomnica, SR, Šéfkuchař
- Restaurace La barca, Opava, ČR, Šéfkuchař
- Café Imperial, Na poříčí, Praha, ČR, Kuchař
- Dauerstoa Alm, Alpbach, Austria, Sous chef
Absolvované kurzy...
- McCain - cook playfully and with a smile (6/2016, lecturer Radek Šubrt)
- Cold appetizers and modern buffet (2/2017, lecturer Lukáš Krepčík)
- Lamb meat (3/2017, lecturer Hugh Brown)
- Experience and slightly provocative menus (10/2017, lecturer Manfred Klein)
- Simple - modern - innovative bistro dishes from game (zvěřina), (8/2018, lecturer Petr Stádník)
Soutěže...
- Chef Club Culinary Challenge 2018, 9 místo