Krém z červené řepy
Zdravím, lidi. Listopad je za námi a já bohužel z časové vytíženosti nestihl napsat a udělat recepty. Takže teď vám tu dám tři najednou. Jestli si vzpomínáte na recepty, které jsem vytvořil k soutěži chefclub challenge. Tak to opravdu vyšlo a příští týden v pátek 7. Prosince se budu účastnit finále, kam postoupilo 10 nejlepších. Tak mi držte palce. A doufám ,že si užijete následující 3 recepty, kde jsem zvolil jako dominantní surovinu červenou řepu.
Ingredience 10 porcí:
- Červená řepa
- Olivový olej
- Rajčata drcená
- Cibule žlutá
- Bílý vinný ocet
- Hovězí bujón sypký
- Česnek
- Balkánský sýr
- 1,2kg
- 100ml
- 400g
- 175g
- 50ml
- 50g
- 30g
- 180g
Jelikož se jedná o všechny 3 recepty s červenou řepou prvně si upravíme,řepu kterou důkladně omyjeme pod studenou vodou. Natrháme si na stejně velké díly alobal, tak aby se řepy dali zabalit. Na každou řepu položíme větvičku tymiánu, špetku soli a pepře. Pokapeme olivovým olejem a zabalíme. Takto připravenou řepu pečeme přes noc na 70°C a po té oloupeme. Toto nám zajistí krásně sytou červenou barvu.
1
Nyní se
již pustíme do přípravy polévky. Červenou řepu si nakrájíme na kostky zhruba
2x2cm tak aby se dali poté rozmixovat tyčovým mixerem. Cibuli si nakrájíme na
jemné kostičky a orestujeme na olivovém oleji.
2
Přidáme nasekaný česnek, který lehce orestujeme. Poté přidáme již, nakrájenou červenou řepu, drcená rajčata a vinný ocet. Necháme vše společně provařit a poté polévku rozmixujeme. Dochucujeme bujónem nebo vývarem. Nakonec můžeme přidat jemně pepře. Servirujeme, s kostičkami balkánského sýru.