Netradiční bramborový salát s candátem

19.12.2018

Ingredience 10 porcí:

  • Grenaille
  • Fermentovaná Mrkev
  • Fermentovaný Celer
  • Fermentovaná Petržel
  • Hrášek
  • Uvařené vejce
  • Jablka
  • Sůl
  • Pepř černý
  • Dijónská hořčice
  • Majonéza
  • Candát filé


  • 1,5kg
  • 175g
  • 90g
  • 90g
  • 175g
  • 2ks
  • 340g
  • 2g
  • 2g
  • 30g
  • 300ml
  • 1,5kg

1.

Opravdu dlouho jsem o tomto receptu přemýšlel. Jak udělat tradiční jídlo aby zaujalo a neskončilo v nekonečném moři vánoční receptů, které na vás každý rok chrlí časopisu typu Vlasta. Nechtěl jsem se pouštět zase do úplných experimentů, takže jako ryba to vyhrál Candát jakožto česká ryba a také co se týče ekonomiky, pokud z něj uděláte i předkrm co jsem zveřejnil před 3 dny. Salát bude klasika na, kterou by se dalo říci, bylo zapomenuto. Je v něm použita fermentovaná zelenina, která nám nahradí kyselé okurky ale i tak pokud je vám to po chuti je tam můžete použít. Na fermentovanou zeleninu naleznete hojné množství receptů na internetu, takže o tom jak jí stvořit se již rozepisovat nebudu. Teď již můj recept.

2.

Fermentovanou zeleninu tj. mrkev, celer a petržel si nakrájíme na stejné kostičky. Toto vše povaříme v mírně osolené vodě dle vaší představy, já dělám na skus.Grenaille nakrájíme taktéž na kostičky, já se vždy snažím kupovat tyto brambory v takové velikosti, aby každá kostička měla po nakrájení na sobě kousek slupky. Brambory uvaříme a taktéž hrášek. Vychladnutou zeleninu smícháme společně s majonézou a dijonskou hořčicí. Vejce do salátu nastrouháme. Vše dochutíme pouze solí a pepřem dle libosti. Jako poslední si nakrájíme jablka, které již dále neupravujeme a zamícháme do hotového salátu. Hotový salát necháme aspoň 1 den v chladu odležet.

3.

Co se týče candáta, pokud je čerstvý radím vám zpracovat rybu taktéž, jako salát jeden den dopředu. Nachystat si tedy už jen filety, které po naporcování posolíme a pokapeme citrónem. A servis na štědrý den je tedy už velice jednoduchý. Nabereme salát a ugrilujeme candáta. Pokud chcete zaujmout neobvyklým servírováním, můžete filety stáhnout z kůže a ty dáme vypéct na chipsy. Tyto chipsy poté položíme při servírování nahoru na rybu.

Dobrou chuť ;)

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky