Restované lišky s pažitkou, česnekem a kaštanovým pyré

18.09.2018

Tento předkrm jsem vytvořil jako takovou první menší podzimní inspiraci a na právě začínající sezónu kaštanů, které lze v kuchyni využit na milion způsobů a věřím že vám jistě zachutná.

Ingredience (10 porcí)


  1. Chléb (dle výběru) - 10 krajíců
  2. Kaštany převařené - 200g
  3. Cukr krystal - 70g
  4. Voda - 100ml
  5. Česnek - 2 hlavičky
  6. Pažitka - 100g
  7. Sůl - 50g
  8. Lišky - 500g
  9. Máslo - 300g


Postup

1

Připravíme si pyré z kaštanů. Kaštany společně s cukrem umixujeme v mixeru s trochou vody (té jen tolik, aby to šlo umixovat). Dáme do rendlíčku a pomalu zahříváme na mírném plamenu ,jen aby se nám odpařila přebytečná voda a pyré dostalo správnou konzistenci. Pyré naplníme do cukrářského sáčku a dáme do lednice vychladnout.

2

Teď upravíme česnek. Rozdělený a očištěný česnek nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme na másle dozlatova. Přecedíme přebytečné máslo a dáme do druhého dne proschnout na pečící papír. Česnekové máslo si odložíme.

3.

Nyní na druhý den se můžeme pustit do kompletování jídla. Z plátků chleba si větším kolečkem vykrojíme středy a dáme na grill mírně ogrilovat. Lišky společně se špetkou soli orestujeme na česnekovém másle společně s najemno nasekanou pažitkou. Ogrilovaný chléb vložíme doprostřed hlubokého talíře, položíme na něj plátek másla a na máslo vymáčkneme ze sáčku trochu kaštanového pyré. Kolem dokola chleba rozhodíme lišky, které posypeme plátky sušeného česneku. Podáváme s bílým suchým vínem.

Tip.
Ze zbylé pažitky nakrájíme podélně dlouhé tenké vlasy, kterými ozdobíme kaštanové pyré.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky